50 jaar knuffelen

sigikid viert dit jaar een knusse verjaardag (1968-2018) en presenteert in dat jubileumjaar weer meer dan 200 nieuwigheden op de speelgoedbeurs in Nürnberg – van babyspeelgoed tot knuffeldieren voor volwassenen.

Knuffelen staat al van meet af aan centraal in het familiebedrijf uit het Duitse Opper-Franken. “Met onze knuffeldieren willen wij de wereld een beetje zachter – en dus beter – maken”, zegt eigenaar Axel Gottstein. Dankzij de knuffelzachte producten worden bij kinderen de zogenoemde ‘softskills’ gestimuleerd, die in de huidige wereld vol techniek steeds belangrijker worden. sigikid staat volledig achter die idee en vindt daarom bij de productontwikkeling niet alleen een optimale veiligheid cruciaal, maar ook de knusse zachtheid van de artikelen. Hoewel de collectie momenteel ook lunchtrommels en paraplu’s omvat, blijft sigikid al 50 jaar lang geliefd dankzij de knuffeldieren met hun leuke naam.

sigikid – mijn eerste grote liefde

Genialiteit in eenvoud

Met een kleine collectie van geselecteerde babyartikelen viert het merk sigikid zijn 50-jarige bestaan. Deze liefdevolle collectie kenmerkt zich door vormen die reeds bij de oprichting van de onderneming in 1968 bestonden, in combinatie met moderne en actuele materialen. Een kleine hond voor jongens en een kleine haas voor meisjes op een knappe verjaardagskaart voor 50 jaar: dat zijn de knuffelzachte sterren van deze speciale editie, die onder de naam ‘sigikid-signatuur’ verkocht wordt.

Babyspeelgoed stond bij deze traditionele onderneming uit Opper-Franken altijd al centraal in het productconcept. Voor kleine kinderen is het namelijk essentieel om met hoogwaardig, weldoordacht speelgoed te spelen. Eén van de motto’s van dit favoriete kindermerk is niet zomaar: ‘Elk kind heeft recht op een goed kinderdesign’. Ook de signatuur-collectie voor de 50e verjaardag is doordrongen van deze gedachte.

Do it yourself in de babykamer

Op de speelgoedbeurs stelt sigikid dit jaar een innovatief baby-speelsysteem voor. Met ‘sigimix’ kunnen ouders mobielen, wagenspanners of speelbogen zelf samenstellen en zo voor hun baby een eigen speelmogelijkheid maken, bestaande uit verschillende sets met hangers, zoals bos, zomerse weide, enz. De speelelementen worden gewoon met een knop op het basiselement aangebracht en kunnen natuurlijk steeds met hangers uit andere sets gecombineerd en vervangen worden. Zo krijgt de baby telkens een nieuwe, spannende speelwereld te zien en gaat hij zich zeker niet vervelen. Alle elementen zijn vanzelfsprekend knuffelzacht en wasbaar.

Knuffeltheater voor baby’s

Met de nieuwe knuffeldoek-handpoppen combineert sigikid twee speelconcepten voor kleine kinderen: de geliefde knuffeldoek, die als begeleider bij het inslapen en troosten niet mag ontbreken, in combinatie met een handpop. Bij het slapengaan kunnen ouders zo een verhaaltje vertellen en dat met de handpop uitbeelden. De knuffelzachte begeleider komt daarna graag bij de baby in het bedje liggen om samen met hem in slaap te vallen en hem mooie dromen te bezorgen. Een knusse innovatie van sigikid – natuurlijk onderhoudsvriendelijk en wasbaar.

Zintuigen prikkelen voor softskills

Op de speelgoedbeurs presenteert sigikid dit jaar ook een innovatief speelkussen. Dankzij dit ligkussen kunnen baby’s voor ze kruipen al hun allereerste spelervaring opdoen. Het kussen is halfrond, zodat het zich prima aan de liggende baby aanpast. Door de schuin aflopende vorm kunnen kleine kinderen in buikligging gemakkelijk de verschillende speelelementen grijpen en ontdekken. Zo worden de zintuigen gestimuleerd en wordt de baby aangezet om te kruipen. sigikid presenteert het actieve kussen in de collectie ‘PlayQ’, die op speelse wijze zintuigen, motoriek en cognitie bevordert.

PlayQ – omdat wij voor heel ons leven spelen – en leren.

Rocksterren voor baby’s

Papa&Me is de naam van de babyserie, die vorig jaar met veel succes gelanceerd werd en specifiek op vaders gericht is. In de coole babyartikelen worden volledig nieuwe thema’s behandeld, die echter niet alleen bij mannen in de smaak vallen. Dit jaar hebben we ‘Rockstars’, een collectie met als thema muziek. Van een speelklok als gettoblaster tot de goede, oude langspeelplaat als knuffeldoek: een hele reeks grappige muziekinstrumenten maken kleine fans enthousiast. Ook een mobiel als e-gitaar ontbreekt niet. De collectie is helemaal compleet dankzij drie maffe, maar knuffelzachte rocksterren.

Music was my first love.

Poppen om verliefd op te worden

Dé sigikid-pop is er weer! Na vier jaar presenteert sigikid opnieuw een schattige speelpop met een fijn uitgesneden vinylhoofd. Samen met de poppendesigner Nane Roskothen werden de ‘Pallimchen’ ontwikkeld, bedoeld voor kleine meisjes en natuurlijk ook voor jongetjes. Pallimchen zijn kleine poppenwezentjes, die als appeltjes aan een boom groeien en geplukt worden. Elk Pallimchen past in een bijbehorend stoffen zakje. Met deze poppen kunnen kinderen de gebeurtenissen van elke dag naspelen en zo hun rollenspel ontwikkelen.

Naast de Pallimchen presenteert sigikid in samenwerking met Nane Roskothen ook een nieuwe babypop en kleine knuffelpoppen, speciaal voor baby’s.

Waar leggen we ‘s nachts die bril …?

U kent het wel: de ergernis als u ‘s morgens die bril niet meteen vindt of die zelfs op de grond ligt. Onze innovatie helpt vanaf nu – niet alleen voor kinderbrillen: de twee zachte brillenhouders zetten de bril op als u gaat slapen. Dankzij de lussen blijft de bril gegarandeerd staan en krijgt het knuffeldier een wel erg speciale, individuele look. Zo is de bril niet alleen veilig, maar hebben de kinderen naast hun bed ook een grappig decoratie-item – dat zonder bril natuurlijk ook graag in bed kruipt om geknuffeld te worden.

Knusse boodschappen

‘Never let you go’ of ‘Always in your arms’: dat zijn de veelbelovende namen van de sterren uit de nieuwe collectie knuffeldieren van sigikid, de ‘Sweet Beasts’. Zij zijn een mengeling van de schattige en toch ietwat gekke karakters, die zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak vallen. Centraal daarbij is de boodschap dat knuffelen een belangrijk gevoel voor iedereen is. Wie knuffelt, voert geen oorlog – zegt een oude spreuk. De nieuwe Sweet Beasts van sigikid zijn net bedoeld voor kinderen die een klassiek knuffeldier niet meer cool vinden.

Zeker de kleine ‘tweezaamheidsknuffels’ zijn een ideaal geschenk en een perfecte begeleider voor iedereen, die gelooft in ‘Together forever’.

Knuffelen: het belangrijkste gevoel ter wereld!

Je bent nooit te oud om te knuffelen!

Knuffeldieren voor volwassenen: dat idee zet sigikid nu al meer dan 19 jaar om. Sindsdien bevolken zonderlinge, maar sympathieke wezens, zoals haas Rumpelfilz of schaap Toddel, de rekken met knuffels. Elk jaar krijgt BeastsTown – de woonplaats van de ongewone, schattige bevolking – nieuwe bewoners. De knotsgekke struisvogel ‘HeadUp’, de gulzige krokodil ‘Taste the Tropics’ en de twee dikke duiven ‘Auf der Mauer’ en ‘Auf der Lauer’ zijn de laatste nieuwe, extravagante inwoners. Niet alleen hun materiaal en design zijn gewoonweg buitengewoon, maar ook hun persoonlijke verhaal. Hierdoor vallen ze in de smaak van hun stedelijke fans, die gek zijn op hen! Meer op www.beaststown.com

Knuffeldieren die even gek zijn als het leven!

 

X

Choose Region:

  • North America
  • Europe
  • Asia
flag Deutschflag English / International
flag Françaisflag Italiano
flag Nederlandsflag English / USA
flag Chinese