Het merk sigikid

Het merk sigikid

Kinderen zijn onze toekomst. Niet alleen voor ouders, maar voor iedereen is het van belang dat zij uitgroeien tot persoonlijkheden en gelukkige, tevreden volwassenen worden. Ook bij sigikid ligt deze uitdaging aan de basis van ons werk.

Al meer dan 47 jaar ontwikkelen, testen, produceren en verkopen wij vol passie onze producten. Bij sigikid geloven wij in de liefde voor onze producten. Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen het recht op een goed design hebben en dat ook kleine details belangrijk zijn. Hierin verschillen wij van vele andere merken. sigikid-producten zijn iets bijzonders, speciaal voor de belangrijkste mensen op deze wereld: onze kinderen.

“Er bestaat niets zo wonderbaar en onbegrijpelijk en niets wat ons zo ongewoon gaat voorkomen en diepgaander verloren gaat dan de ziel van het spelende kind.”
Herman Hesse

Onze kwaliteit

Wij vinden het cruciaal dat onze producten niet alleen bij de aankoop aan alle veiligheidseisen voldoen, maar dat elk afzonderlijk product ook na intensief gebruik lange tijd veilig blijft en zijn unieke betekenis voor het kind behoudt. Dat garanderen wij door deze vijf kwaliteitsbeloftes:

Optimale veiligheid qua materiaal en bewerking

Al onze producten worden voor de verkoop meermaals getest en door onafhankelijke testinstanties steeds weer volgens internationale en onze eigen normen gecontroleerd.

Onderhoudsvriendelijk

Bijna al onze textiele producten kunnen op 30° of 40° worden gewassen en zijn meestal geschikt voor de droger. Wij hechten er veel belang aan dat het product ook na veelvuldig wassen zijn vorm, kleur en eigenschappen behoudt.

Lange levensduur van de producten

Wij gebruiken voortreffelijke en stevige materialen, zoals dikke katoenen stof, en verwerken die op hoogwaardige wijze, bijvoorbeeld door bredere of dubbele naden.

Gebruiks- en spelwaarde

Wij testen onze producten op hun langdurig spelplezier, hun welbehagen en hun geschiktheid voor dagelijks gebruik. Ook dat is onze sigikid-kwaliteit!

Duurzaamheid

sigikid-producten zijn geen wegwerpproducten. Vaak worden ze aan de volgende generatie doorgegeven. Wij gebruiken zoveel mogelijk hulpbronnenefficiënte productiemiddelen en weren milieubelastende stoffen. Wij vermijden te grote verpakkingen met schadelijke inhoudsstoffen. Al onze verpakkingen kunnen gerecycleerd worden.

Omdat wij onze kwaliteitsbeloftes houden,
geven wij voor al onze producten een

„garantie voor de kindertijd“

van zeven jaar – de tijd waarin wij een kind begeleiden van baby tot schoolkind.

Onze missie

Bij sigikid hebben wij een duidelijke missie: wij willen de wereld een beetje schattiger en dus ook een beetje beter maken!

Wij willen bijdragen om kinderen positieve waarden door te geven en hen sterk te maken voor de uitdagingen van de toekomst. Dat houdt in dat wij zelf duidelijke waarden moeten uitdragen. Daarom hebben wij zes centrale waarden vastgelegd, die wij met onze producten willen overbrengen..


1. Wees jezelf!

2. Ontdek je fantasie!

3. Knuffel!

4. Laat je inspireren!

5. Wees nieuwsgierig!

6. Beweeg!

Onze veiligheid

Onze producten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Het SIGISAFE-embleem bewijst de naleving ervan. Die onderscheiding krijgt een product enkel als het aan de testen en voorwaarden voldoet.

Wij controleren onze producten met de volgende instrumenten:
– sigikid-normen
– wettelijke bepalingen, zoals EN 71 of ASTM
– testgroepen in kinderdagverblijven
– analyse van de spelwaarde (spiel gut, TÜV, LGA)

Een van de belangrijkste aspecten inzake veiligheid bij producten voor kinderen zijn de inhoudsstoffen. Net omdat deze stoffen niet met het blote oog zichtbaar zijn, is een nauwgezette controle en naleving van de wettelijke normen en grenswaarden voor ons vanzelfsprekend.

Onze producten houden zich aan volgende normeringen en regels:
– EN 71, CE (incl. REACH uitbreiding)
ASTM, incl. nieuwe wetgeving
Levensmiddelenwet LFGB
Öko-Tex 100
– geen begassing van containers

Ons design

Ons designconcept is:

Kindvriendelijk

Met ons design willen wij van kinderen geen kleine volwassenen maken, maar de visie op de wereld door kinderogen in onze producten omzetten. Al heel jong hebben kinderen duidelijk oog voor design. Wij zijn ervan overtuigd: kinderen hebben recht op een goed design!

Liefdevol

sigikid-producten worden niet door een computer ontworpen, maar met de hand door warmhartige mensen. Ons designteam zet op basis van ervaringen en waarnemingen ideeën om in liefdevolle producten.

Innovatief

Onze designs zijn nieuw en vrolijk. We willen geen kopieën maken. Wij zorgen voor innovatie betreffende vorm, functie en kleur. We hebben een eigen afdeling voor het stofdrukken en vervaardigen zelf alle eerste modellen in onze firma.

Vol fantasie

Fantasie is de drijfveer van onze producten. Wij weigeren elektronica in een product. Onze producten werken louter op fantasie, er is geen aan-/uitknop of batterij.

Grappig

Met onze designs willen wij een fonkeling in de ogen van kinderen en volwassenen toveren: door de typische sigikid-look van onze knuffeldieren, door leuke applicaties en bonte prints bij onze kindermode.

X

Choose Region:

  • North America
  • Europe
  • Asia
flag Deutschflag English / International
flag Françaisflag Italiano
flag Nederlandsflag English / USA
flag Chinese